top of page

LEVEN MET DE HONDEN

Het leven met de honden is geen hobby meer!

Het is een levenswijze.

In de zomer is het lekker rustig en kunnen we genieten van het warme weer. de meeste Mensen denken dat hun ski's In de zomer het warm hebben, maar niets is minder waar door een dubbele vacht zijn ze ook goed geïsoleerd voor warm weer, en ambiëren ze zelfs de zon en het lekker zonnebaden In de zon, Als de zon ondergaat zijn er sommigen  die van een bad kunnen genieten, onze Oddy  bijvoorbeeld : zodra de zon ondergaat kan hij helemaal los gaan en zijn badje in een plastic schelp dat vroeger gediend heeft als zandbak. zodra het onder de 15 graden wordt dan worden de honden actief en willen ze niet niets liever dan rennen de laat ze ook duidelijk blijken ze worden actiever aan het spelen In het gedrag en hun gemoed  toestand.  Zodra de honden kunnen rennen achter de kar step of fiets dan zijn ze in een element deze honden zijn geboren om te trekken en te rennen. dit zit echt in hun DNA. Een husky is er niet voor gemaakt om te gehoorzamen tenminste niet zoals een Duitse herder bijvoorbeeld zo luisteren wel op hun manier en of ze zin hebben en deze harder daarentegen wordt altijd zijn basis dienen er zal ten aller tijden luisteren met commando s wat hij geleerd heeft. Ook moet je manieren vinden om met de roedel om te gaan Het is niet makkelijk om met zoveel honden een goede balans te vinden tussen gehoorzamen werken en een gezin te zijn of roedel.

hieronder staan  kleine voorbeelden wat We hebben gedaan om Samen te leven met de husky s

IMG_20180820_202223_1_edited.jpg

HONDEN IN HUIS

Ook hebben het huis aangepast naar onze husky's In de gang staat momenteel in kennel flat met 4 kennels er in, deze kennel flat dient ervoor dat sommige honden rustig kunnen eten, of dat we de reuen kunnen scheiden van onze Teeven, Dit is nodig als er teven Loops zijn.

 

Zelfs onze keuken hebben we Laten aanpassen zodat we een koelkast hebben voor onze honden waar we vers vlees en kunnen Laten ontdooien, zodat het honden eten niet ons eten kan besmetten met eventuele bacteriën.

DE TUIN EN KENNELS

We zijn in 2018 begonnen met husky s sky was onze eerste husky.
sky kon zich goed aanpassen ze heeft zelfs geleerd om met kat om te leven.
maar ook goed te gehoorzamen en onze spelregels goed te leren.
vroeger was ze tuin in oase van planten bloemen struiken en een mooie vijver.
helaas kwam ik er al snel achter dat een vijver met husky's niet goed werkt.
op een zomerdag zat ik op de bank diver te kijken en toen kwam sky naar binnen helemaal zwart was de hoofd en in haar bek had ze vijverplanten, je kan je wel voorstellen hoe dat gestonken heeft.
met volle moed heb ik sky schoon gemaakt, beter gezegd de randen heeft haar schoongemaakt. en We hebben de vijverplanten weer terug In de vijver gezet met de hoop dat ze ervan zo blijven.
Maar dat wordt vergeefs gelukkig is ze nooit In de vijver gevallen of gaan zwemmen, aan ze bleef altijd van de vis af.
Maar we waren van plan om te gaan groeien met onze husky's dus het zekere voor het onzekere was dat we de vijver weg hebben gedaan. inmiddels is de hele tuin beklinkert. En er staan In de border hekwerk die door honden zoveel mogelijk weerhouden voor andere planten te komen.

HET MATRIAAL

De afgelopen jaren hebben we veel materiaal gekocht. Fiets steps karren aan slee. je kan je voorstellen tot uiteindelijk alles duur is maar goed dat materieel is essentieel voor je eigen veiligheid voor de veiligheid van de honden. We trainen zwaar met een zware kar de wedstrijd die doen we met lichte kar. We hebben 3

 sleeën hebben we gehad, waaronder In Houten transport slee En 2 aluminium klap slee, helaas hebben we de transport slee moeten verkopen Omdat deze te groot en te lomp is zo kunnen we geen bochten maken met de snelheid die onze honden hebben.

DE AUTO 

Ook vervoer is Natuurlijk heel erg belangrijk dat dit in goede orde is Omdat je ook lange stukken gaat rijden met je auto met alle honden aan boord en zo je pech krijg je met de auto heb je geen vervangend vervoer Omdat je zo verwond hebt. Helaas hebben we niet veel geluk gehad met onze auto's In de afgelopen jaren hebben we 3 nieuwe bussen moeten kopen. Als het goed is hebben we met de laatste bus de Volkswagen crafter meer geluk en kunnen we hier nog wat helemaal kilometers meer rijden. Wat belangrijk is In het vervoer is dat er genoeg ventilatie In de bus aanwezig is, dat de hokken inzetten dat de honden zich niet kunnen bezeren het niet te groot maar zeker niet te klein. We hebben de afgelopen tijd verschillende soorten hokken gehad maar toch zijn we tot de conclusie gekomen dat waren hokken hebben Laten bouwen tot iedere hond zijn eigen hok heeft.

bottom of page